Ενεργός άνθρακας - Ιδιότητες - Συνταγή – PerfumeWorld | Αρωματοπωλείο
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ €35
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
0 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Ενεργός άνθρακας - Ιδιότητες - Συνταγή

Ενεργός Άνθρακας

Ο ενεργός άνθρακας είναι μια λεπτή, άοσμη, άγευστη, μαύρη σκόνη. Προέρχεται από τον απλό άνθρακα, ο οποίος έχει υποστεί θέρμανση σε ελεγχόμενο περιβάλλον και σε κενό αέρα και έτσι αποκτά πορώδη επιφάνεια. Λόγω της πορώδους επιφάνειας έχει μεγάλη προσροφητική ικανότητα, απορροφά τοξίνες, βαρέα μέταλλα, βακτήρια, καθώς και το περιττό σμήγμα της επιδερμίδας, γεγονός που τον καθιστά ιδανικό για χρήση σε λιπαρά δέρματα και δέρματα με ακμή. Χρησιμοποιείται σε μάσκες προσώπου, απολεπιστικά, σαπούνια, κ.α.

Ο φυτικός ενεργός άνθρακας είναι γνωστός από την αρχαιότητα για την εξαιρετική απορροφητική του ικανότητα, που του προσδίδει καθαριστικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες.

Χρησιμοποιείται στα σαπούνια ελαιολάδου (με τη ψυχρή μέθοδο) σαν χρωστική αλλά και για τις ιδιότητές του-σαπούνια ειδικά για την ακμή ή για ερεθισμένα δέρματα. Στα καλλυντικά, χρησιμοποιείται σε προϊόντα απολέπισης, μάσκες καθαρισμού και αποτοξίνωσης για κουρασμένες επιδερμίδες. Είναι επίσης μια πλούσια φυτική βαφή για προϊόντα μακιγιάζ. Χρησιμοποιούμε πολύ λίγη ποσότητα γιατί βάφει έντονα.

Ιδιότητες:

  • Απορροφητικό και αποτοξινωτικό, μαζεύει όλες τις τοξίνες και τους ρύπους που συσσωρεύονται στο δέρμα. Όλα τα χημικά από τα καλλυντικά του εμπορίου και της ατμόσφαιρας.
  • Καθαριστικό, απολυμαίνει την επιδερμίδα από τα βακτήρια και τις μολύνσεις.
  • Μαύρη φυτική χρωστική, σε μικρή δόση. Εναλλακτικό για όσους έχουν αλλεργία στα οξείδια.

Χρήση:

  • Μάσκες προσώπου και σώματος σε συνδυασμό με αργίλους ή λάσπη.
  • Ιδανικό για τα σαπούνια ελαιολάδου για εφέ μαρμάρου.
  • Προϊόντα μακιγιάζ, μάσκαρα, σκιές, eye-liner.

Ο ενεργοποιημένος άνθρακας είναι ιδιαίτερα γνωστός για την απορρόφηση χημικών, φάρμακων, βαρέων μετάλλων, συνθετικών ορμονών, παρασιτοκτόνων, όπως επίσης και τοξίνων που παράγονται από ορισμένα φυτά, δηλητήρια εντόμων ή φίδια, ή ορισμένα βακτήρια, όπως σταφυλόκοκκοι και η σαλμονέλα, και ακόμα και ορισμένοι ιοί.

Ο άνθρακας είναι υδρόφοβο, δεν απορροφά το νερό. Αντίθετα, μπορεί να απορροφά αέριο, το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια στον εσωτερικό μετεωρισμό.

Συνταγή:

Μάσκα γρήγορη

  • 3 κουτ. σούπας πράσινη άργιλο
  • 1/4 κουτ. γλυκού ενεργό άνθρακα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι

Προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε όλα τα υλικά. Εφαρμογή στο πρόσωπο για 5-10 λεπτά ώσπου να στεγνώσει. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Προσοχή γιατί λεκιάζει τα ρούχα!

Σχόλια